حلوا زرده همدان همانطور که از نام آن میتوان حدس زد یک دسر سنتی ایرانی است که در استان همدان برای پذیرایی از میهمانان در مراسمهای مذهبی، بهخصوص مراسم ترحیم آماده میشود. طرز تهیه حلوای زرده همدانی آسان است و برای آماده کردن این دسر مقوی شما فقط به زرده تخممرغ، نشاسته ذرت، زعفران و گلاب نیاز دارید.
این دسر رنگ زرد مایل به نارنجی دارد و بافت آن فقط اندکی سفتتر از فرنی است.
مواد لازم برای تهیه حلوای زرده همدانی
طرز تهیه حلوای زرده همدانی سخت نیست و شما به مواد اولیه زیادی برای آماده کردن این دسر نیاز ندارید و در کمتر از یک ساعت میتوان این حلوا را آماده کرد. برای تهیه حلوا زرده همدان جهت پذیرایی در مراسم ختم یا میهمانیها، ابتدا مواد لازم را آماده کنید و طبق ترتیب مشخصشده مواد را با هم ترکیب کنید. مقدار مواد ذکر شده در جدول زیر برای ۵ تا ۷ نفر کافی بوده و میتوانید با دو یا سه برابر کردن مواد، برای تعداد بیشتری این حلوای خوشمزه را آماده کنید.
مواد اولیه | مقدار لازم |
زرده تخم مرغ | ۱۰عدد |
شکر یا پودر شکر | ۱/۲ لیوان |
گلاب | ۱/۴ لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق چای خوری |
آرد گندم یا نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن حیوانی یا کره | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه حلوای زرده همدانی
- ابتدا آرد را الک کرده و در یک تابه روی حرارت ملایم تفت میدهیم تا رنگ آن کمی طلایی شود. سپس آرد یا نشاسته ذرت تفت داده شده رو دو بار الک میکنیم تا یکدست شود.
- آرد تفت داده شده را دوباره به تابه برمیگردانیم، روغن حیوانی را اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ آرد نسکافهای شود، سپس از روی حرارت برمیداریم.
- در یک کاسه زردههای تخممرغ را ریخته، نطفههای آن را جدا میکنیم. سپس شکر، گلاب، زعفران دمکرده را افزوده و خوب هم میزنیم تا کاملا یکدست شود.
- مایه تخممرغی را در دو مرحله به ترکیب آرد و روغن اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم.
- تابه را دوباره روی حرارت قرار داده و مرتب هم میزنیم تا حلوا به قوام برسد، سرعت عمل در این مرحله اهمیت زیادی دارد. در حین پخت، مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و بافتی یکدست و کشدار پیدا کند. این مرحله معمولا بیش از ۱۰ دقیقه طول میکشد.
- پس از جا افتادن، حرارت را خاموش کرده و حلوا را برای سرو در ظرف دلخواه بکشید. بعد از خنک شدن حلوای زرده همدانی میتوانید آن را با پودر پسته یا پودر نارگیل تزئین کنید.
بافت حلوا زرده همدانی باید کمی سفتتر از فرنی باشد و هنگام قاشق زدن، مانند حلیم کش بیاید. بهدلیل وجود زرده تخممرغ در ترکیب این حلوا، ماندگاری آن کوتاه است و بیش از یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری نیست.
برای آموزش طرز تهیه حلوا مجلسی با مجله حلواباشی همراه باشید.
خواص حلوا زرده همدان
خواص حلوا زرده همدان بهدلیل داشتن مواد مقوی مانند نشاسته ذرت، تخممرغ و زعفران در ترکیب آن زیاد است. این دسر سنتی سرشار از مواد مغذی و انرژیزا بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود حافظه کمک میکند.
زرده تخممرغ منبع غنی از پروتئین و ویتامینهای گروه B است که نقش مهمی در سلامت مغز دارند. زعفران نیز با خواص آنتیاکسیدانی خود به کاهش استرس و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند.
همچنین گلاب مورد استفاده در این حلوا باعث شده تا این دسر سنتی به یک ترکیب آرامشبخش و ضدالتهاب تبدیل شود.
حلوا زرده همدان با چی بخوریم؟
حلوا زرده همدان را معمولا همراه با چای سرو میکنند تا طعم شیرین و معطر آن متعادل شود. همچنین میتوان این دسر سنتی خوشمزه را بهعنوان یک میان وعده مقوی همراه با یک برش نان محلی مانند نان سنگک یا نان سنتی همدان نوش جان کرد. سرو چای و نان در کنار حلوا زرده همدانی به هضم راحتتر آن کمک کرده و باعث افزایش جذب مواد مغذی موجود در حلوا میشود.
این حلوا با ۱۰ زرده تخممرغ و روغن حیوانی تهیه میشود و به همین دلیل کالری بالایی دارد، پس اگر در رژیم هستید، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید!
حلوا زرده همدان از کجا بخریم؟
اگر زمان کافی برای تهیه حلوا زرده همدانی را ندارید ولی میخواهید برای پذیرایی از میهمانان خود در مراسمهای مختلف یک دسر خاص داشته باشید، میتوانید این دسر را از فروشگاه حلواباشی تهیه کنید. ما در مجموعه حلواباشی علاوهبر حلوا زرده همدانی، انواع حلوا و خرما مجلسی را با دستور سنتی نیز به سفارش مشتریان آماده میکنیم. تمامی حلواهای موجود در فروشگاه ما بهصورت روزانه تهیه میشود و طعمی دلچسب و اصیل دارند. میتوانید سفارش خود را بهصورت آنلاین برای مراسمهای مختلف ثبت کرده و به تعداد میهمانان خود حلوا تک نفره تهیه کنید.
پرطرفدارترین آیتمهای پذیرایی انواع مراسم (ختم، سالگرد، همایش، فارغ التحصیلی، دورهمی و…)